Niels timmert aan de weg met de Compaan

18 februari 2021

Projectmanager Niels is samen met een enthousiast team van collega's binnen Incluzio Leiderdorp gestart met het uitrollen van de Compaan.

De Compaan is een versimpelde tablet, speciaal ontwikkeld voor mensen met beperkte digitale vaardigheid, om op een laagdrempelige manier in contact te komen met digitale middelen. Op de Compaan kunnen gebruikers het nieuws volgen, spelletjes spelen, beeldbellen en meedoen met de wekelijkse live bingo. Daarnaast wordt ook de familie van de gebruiker gekoppeld aan de Compaan middels de familieomgeving, van waaruit zij onder andere kunnen beeldbellen met hun dierbaren, foto’s en video’s kunnen delen en de agenda kunnen beheren. Verder hebben wij als Incluzio de mogelijkheid om op afstand via onze partneromgeving te beeldbellen met klanten, maar kunnen wij ook online dagbestedingen organiseren in groepjes. Vooral in coronatijd biedt dat een mooie uitkomst. Met de Compaan willen we zorgen dat kwetsbare inwoners zelfstandig in staat zijn het contact met hun netwerk te onderhouden. Daarnaast bieden we onze professionals nieuwe manieren om flexibeler met hun tijd en begeleiding om te gaan door fysiek bezoek af te wisselen met digitaal bezoek.

 

Inmiddels zijn we van start gegaan met het werven van potentiële gebruikers binnen onze klantenkring. De eerste paar Compaan tablets zijn bij klanten thuis geplaatst; een mooie mijlpaal voor het team!