‘Anders organiseren heeft door Corona een extra zetje gekregen. De trend dat het werk steeds meer digitaal plaatsvindt in combinatie met fysiek, was al ingezet. Niet alleen bij ons, maar ook bij andere zorgverleners zoals GGZ. Denk bijvoorbeeld ook aan huisartsen, die zagen hun patiënten altijd fysiek, maar wilden nu liever geen patiënten in hun spreekkamer.
Bij onze start op 1 januari jongstleden hebben wij de kansen die fysiek werken in combinatie met digitaal werken biedt, met twee handen aangegrepen. Het maakt je als begeleider veel effectiever.
Een voorbeeld? Stel je wordt als inwoner van Rheden gediagnosticeerd met autisme. Wat betekent dat dan voor je? Hoe ga je hiermee om? Door onze samenwerking met het platform Gezondeboel kunnen we deze persoon nu een online training aanbieden. Hiermee vergroot je de kennis van deze persoon, je maakt hem zelfredzamer, geeft hem de regie én na deze training ga je met hem hierover in gesprek.
Ook in het veld van schoolmaatschappelijk werk biedt het heel veel kansen. De trainingen richten zich namelijk ook op ouders, broertjes en zusjes. Zo versterk je ook het netwerk rond de inwoner. Doordat de trainingen ook huiswerk bevatten, ga je er van twee kanten veel effectiever mee om.
De keuze voor Gezondeboel was een logische: de online trainingen zijn ontwikkeld door professionals en landelijk getest. We konden dus zó van start.’