Axxicom gecertificeerd als sociaal ondernemer

28 januari 2015

Axxicom Thuishulp is in januari onderscheiden met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Volgens initiatiefnemer PSO Nederland draagt de thuishulporganisatie meer dan gemiddeld bij aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Axxicom is in één keer gecertificeerd met niveau 3, het hoogste niveau.  

Met name het social return-beleid van Axxicom werd in het juryrapport benadrukt: 'Axxicom probeert een zo goed mogelijke match te krijgen tussen de wensen van de klant en die van de hulp bij het huishouden. Voor de SROI-doelgroep heeft Axxicom samen met diverse gemeenten in Nederland een eigen procedure ontwikkeld. Hoe groter de afstand tot de arbeidsmarkt, hoe meer begeleiding de betrokkene ontvangt. Het SROI-model is opgezet om betrokkenen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen tot hulp bij het huishouden. Intern is het mogelijk door te groeien tot werkbegeleider.'  

Ook de omgang met de medewerkers kwam naar voren, een gegeven waar Axxicom-directeur Simone Schraepler zeer trots op is: "Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen SROI-medewerkers en de overige medewerkers. Via het medewerkersportaal verloopt de directe communicatie met het bedrijf of de leidinggevende. Er is een forum opgezet waarin alle medewerkers vragen of tips kwijt kunnen en onderling informatie kunnen uitwisselen. Twee maal per jaar worden de medewerkers uitgenodigd voor regionale themabijeenkomsten."  

De Prestatieladder Socialer Ondernemen heeft vier niveaus: een aspirant-status en trede 1, 2 en 3. Axxicom is in één keer onderscheiden met het hoogste niveau. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen, op een kwalitatief goede manier, meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. De PSO-ladder is een initiatief van PSO-Nederland en TNO.