Voorgenomen overname Cordaan Thuisdiensten door Incluzio

3 maart 2015

Vrijdag 27 februari maakte de Autoriteit Consument en Markt de voorgenomen concentratie van Incluzio en Cordaan Thuisdiensten bekend. Incluzio is voornemens om een meerderheidsbelang te nemen in Cordaan Thuisdiensten. Cordaan en Incluzio werken in het bedrijf intensief samen. Gezamenlijk hebben ze de ambitie om de dienstverlening te vernieuwen en uit te breiden.

Recent besloot de gemeente Amsterdam om het WMO-contract met Cordaan Thuisdiensten te verlengen. Voorwaarde was echter wel dat de dienstverlener samen met de gemeente Amsterdam gaat investeren in innovatie van dienstverlening, welzijn en het sociale domein binnen de gemeente. De participatie van Incluzio in Cordaan Thuisdiensten past in de ambitie van Incluzio om van elke buurt een betere buurt te maken. "Huishoudelijke hulpen zijn een belangrijke schakel in de integrale buurtaanpak waarop Incluzio al een aantal jaar inzet. Het signalerend vermogen van de hulp, de laagdrempelige dienstverlening en ook de werkgelegenheid die gecreëerd kan worden door -naast huishoudelijke hulp- andere diensten te leveren, zijn hierbij cruciale ingrediënten". ", vertelt Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio. "Cordaan Thuisdiensten is marktleider in Amsterdam. Samen met Cordaan gaan wij investeren in dit bedrijf zodat onze hulpen nog meer van betekenis kunnen zijn voor kwetsbare Amsterdammers. Daarnaast willen we ook inzetten op het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening voor alle Amsterdammers."

 Bouwen aan een sterke organisatie
Incluzio heeft met zusterbedrijf Axxicom Thuishulp al jarenlang ervaring in het WMO-domein. De kennis en kunde op het gebied van resultaatfinanciering, in het verbeteren van de telefonische bereikbaarheid en bijvoorbeeld in het actief inzetten van het signalerend vermogen van haar hulpen wordt ook actief ingezet binnen Cordaan Thuisdiensten. Met de bundeling van krachten verwachten we op korte termijn een sterke organisatie neer te zetten waarbij zoveel mogelijk werk behouden blijft en de cliënttevredenheid gewaarborgd blijft.

Cordaan vindt met Incluzio de juiste partner
Eelco Damen, voorzitter van de Raad van Bestuur Cordaan: "Als grote aanbieder van zorg in de regio Amsterdam voelen wij een verantwoordelijkheid richting Amsterdammers en in het bijzonder onze cliënten en medewerkers. Huishoudelijke hulp is een cruciaal element in de zorg en dienstverlening die wij leveren. De hulpen zien en horen veel en kunnen van betekenis zijn bij het bestrijden van bijvoorbeeld eenzaamheid. Met Incluzio als partner zijn we nog beter in staat om deze kracht uit te bouwen. Het gevolg is een betere kwaliteit van leven voor onze cliënten en behoud van werkgelegenheid voor onze thuishulpen. Daarom prijzen wij ons gelukkig dat wij met Incluzio een juiste partner hebben gevonden om onze dienstverlening te versterken".