Juist in coronatijd bewijzen deze initiatieven hun meerwaarde!

18 juni 2020

Beter Thuis laat tijdens de coronacrisis de meerwaarde van een aantal projecten zien. Er ontstaan bovendien waardevolle nieuwe ideeën, zoals de Tas voor Thuis. Kleinschalige, praktische buurtinitiatieven kunnen ertoe bijdragen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en hun vitaliteit te versterken.

Het meest recente initiatief is de Tas voor Thuis, een tas met recreatieve, activerende en educatieve ideeën voor ouderen. Bewust op papier, om ook ouderen tegemoet te komen 
 die niet makkelijk met internet kunnen omgaan. “Een zeer welkom initiatief voor heel veel mensen, vooral omdat in corona-tijd het buiten komen en er op uit gaan tot een minimum beperkt is,” aldus projectleider Ingrid Horstik.

Sociale Robot

Ook onderzoekt Beter Thuis actief de mogelijkheden van e-health oplossingen, waarbij de inzet van slimme techniek een rol speelt. Een aantal van die oplossingen is al ingezet voor en tijdens de coronatijd. Zo heeft een aantal ouderen de beschikking over een ‘sociale robot’, TessaDie herinnert ouderen aan afspraken of taken die moeten worden uitgevoerd. In veel wetenschappelijke publicaties worden de mogelijkheden van de inzet van sociale robots als serieuze mogelijkheid naar voren gebracht. Naast een praktische en activerende rol, gaat het ook om effecten op het gebied van eenzaamheidsperceptie.

Sociaal geheugensteuntje

Ingrid Horstik

Met Memory Lane brengt Beter Thuis internet dichterbij voor ouderen: het is een tablet met een select aantal functies, zoals beeldbellen en foto’s bekijken. De touchscreen ziet er uit ziet als een digitaal fotolijstje. De bediening is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Hierdoor zorgt de Memorylane Tablet en bijbehorende app ervoor dat je verbonden blijft als familie. Zelfs als je een kleine familie hebt of wanneer deze verder weg woont. Juist in coronatijd bewijzen deze oplossingen hun meerwaarde.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de andere projecten van Beter Thuis? Als je op de banner hieronder klikt, ga je naar de gloednieuwe webpagina waar je ze allemaal vindt!