Lekker online een potje voetballen

15 februari 2022

Lekker online een potje voetballen

In tijden van Corona loopt het jongerenwerk van Incluzio Rheden regelmatig tegen extra uitdagingen aan. Hoe bereiken wij de doelgroep wanneer er geen fysieke activiteiten georganiseerd mogen worden en jongeren zoveel mogelijk thuis moeten blijven? Dan ligt eenzaamheid en verveling al snel op de loer. Naast op straat en op school is de online leefwereld ook een vind- & ontmoetingsplek voor het jongerenwerk. De laatste jaren is het voor onze jongerenwerkers een steeds belangrijker onderdeel van het werk geworden om deze twee werelden met elkaar te verbinden.
Fysiek op straat in gesprek met jongeren deden we al, maar als dat (door Corona) niet kan, dan ontmoeten we de jongeren online.

Gedurende de lockdown heeft het jongerenwerk verschillende online activiteiten georganiseerd. Naast de verschillende challenges organiseerden de jongerenwerkers ook een online Fifa-toernooi. 16 jongeren uit de gemeente Rheden gingen de uitdaging aan om zichzelf te bekronen tot beste Fifa-speler van de gemeente.

Ondanks de spannende strijd kan er altijd maar één de winnaar zijn. De winnaar heeft een (gezonde) Snackbox gekregen om de lockdown lekker fit en gezond door te komen.