Kringloopwinkels Rotterdam en Capelle aan den IJssel in nieuw jasje

2 november 2015

Liefhebbers van gebruikte spullen kunnen hun hart ophalen in de kringloopwinkels aan de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel en de Aristotelesstraat in Rotterdam.  Magis en Rataplan hebben de handen ineen geslagen. De winkels zijn flink opgeknapt. En binnenkort komt er een fietsenstalling, een naaiatelier en een plek voor een kop koffie bij.

De twee kringloopwinkels in Capelle aan den IJssel en Rotterdam, eigendom van Magis en sinds kort aangestuurd door Rataplan, hebben een flinke opknapbeurt gekregen. De medewerkers hebben hard gewerkt om er een echte beleving van te maken. Het zijn nu twee mooie kringloopwinkels met zeer veel winkelvloer oppervlak en een ruime keuze.

Rataplan is een professioneel bedrijf dat gebruikte spullen een tweede leven geeft. Spullen die anders weggegooid zouden worden. Gebruikte voorwerpen worden nagekeken en waar nodig gerepareerd voordat het zijn weg naar de winkelschappen vindt. Wat niet meer ter verkoop aangeboden kan worden, voert Rataplan door naar verschillende afnemers voor recycling om zo min mogelijk verloren te laten gaan.

Uitbreiding
Magis en Rataplan zijn van plan om de winkels verder uit te breiden. Naast de verkoop van gebruikte spullen bieden de winkels binnenkort ook plaats aan een fietsenmaker en een naaiatelier. Bezoekers kunnen er dan hun kleding brengen om te herstellen en hun fiets laten repareren. Ook kan men er terecht voor een tweedehands fiets van topkwaliteit. Straks is er in de vestiging in Capelle aan den IJssel de mogelijkheid om een kopje koffie met appeltaart te nuttigen. Voor bezoekers van de Rotterdamse winkel is dit nu al mogelijk.

De medewerkers
In de kringloopwinkels werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via Magis krijgen zij de mogelijkheid om bij Rataplan te werken en gerichte werkervaring op te doen. Rataplan en Magis  spannen zich in om mensen een zinvolle en plezierige werkomgeving te bieden.  In de kringloopwinkels is een veelheid aan taken te vervullen. Spullen worden per bus opgehaald, bekeken en zo nodig gerepareerd. Verkoopprijzen moeten worden bepaald, stickers geplakt en voorraden in het magazijn bijgehouden en aangevuld. Onder begeleiding zijn de medewerkers uitstekend in staat die werkzaamheden te verrichten", verzekert Gert-Jan Dekker.

Plezier
Een belangrijk onderdeel van de gezamenlijke visie van Rataplan en Magis is dat het belangrijk is dat mensen plezier in hun werk hebben. Voor Doreen Marshall (48) die in de kringloopwinkel in Schagen werkt is dit zeker het geval. "Op het werk ben ik altijd vrolijk. Ik sta achter de kassa en ik heb hele fijne collega's, samen vormen we een hechte groep." Collega Patrick Brantenaar (33) sluit zich helemaal aan bij die woorden: "Ik ben overgestapt van de groenvoorziening naar Rataplan. Ze zochten een chauffeur en dat leek me wel wat. Ik werk hier nu 4,5 jaar en wil nooit meer weg. De contacten met de mensen vind ik echt prachtig."

Nog spullen over?
Spullen kunnen op iedere werkdag ter plekke worden afgegeven. Via 088-8282782 of via www.rataplan.nl kunnen ze ook worden aangemeld. De auto pikt het op een afgesproken tijdstip gratis op.