Koninklijk ontvangst

15 januari 2016

De Koning en Koningin houden aan het begin van ieder jaar een Nieuwjaarsontvangst. Naast vertegenwoordigers van de overheid, hechten zij eraan om jaarlijks personen uit te nodigen die werken in een sector die bijzondere aandacht verdient. Dit jaar kozen zij ervoor om deze bijzondere aandacht te geven aan mensen die in hun werk nauw betrokken zijn bij de transitie in de thuiszorg.
Zo liep een delegatie van de Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht (Housnia el Mimouni, Maryken Simonis, Majid Ahmadian en Ingrid Horstik) op 12 januari 2016 het Koninklijk Paleis Amsterdam binnen. Overrompeld door pracht, praal en protocol mochten zij de hand schudden met het koninklijk echtpaar en in de Balzaal luisteren naar de nieuwjaarstoespraak van de Koning.
Hoogtepunt was echter de persoonlijke gesprekjes die zij gehad hebben met Willem-Alexander, Maxima en Beatrix. Zij hadden zich goed voorbereid en stelden allerlei vragen over de uitvoeringspraktijk en spraken hun waardering uit voor de vernieuwing die we in de zorg en begeleiding  realiseren. Deze blijk van waardering is voor ons allemaal en willen wij via dit bericht aan jullie doorgeven. Hulde!