Wijkbedrijf Goes-Zuid

Wij ondersteunen inwoners (deelnemers) die een bijstandsuitkering hebben met activering, reïntegratie en plaatsing in betaald of onbetaald werk. Via bedrijven uit ons netwerk helpen wij deelnemers o.a. aan leerwerktrajecten, werkervaringsplekken, vrijwilligerswerk en proefplaatsingen. Ook kunnen zij in onze werkbedrijven ervaring opdoen en werken aan werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan een fietsenreparatiewerkplaats (www.goes.nl/afac) en onze repairshop voor montage- en houtbewerking. Hiernaast doen ze ook ervaring op bij andere bedrijven uit diverse branches, waaronder zorg en welzijn, logistiek, beveiliging, midden en kleinbedrijf.

Onze werkbedrijven zijn erkend leerbedrijf voor de opleidingen (assistent) fietsenmaker en (assistent) installatie- en montagetechnicus.

 

Wij doen dit in opdracht van gemeente Goes en GR de Bevelanden.

 


Onze werkwijze

Na kennismaking kijken we samen met de deelnemer naar de mogelijkheden. Ieder traject naar werk verschilt per individu, immers iedereen heeft andere bagage, achtergrond en talent. Wij ondersteunen daar waar nodig, maar de deelnemer houdt zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen. 

 

Dit doen wij vanuit een team van vijf personen, bestaande uit werkcoaches, een projectleider, een werkbegeleider/chef werkplaats en een werkmeester.

Meer weten over Wijkbedrijf Goes?

Bekijk de film hieronder of volg ons via Facebook

Het geheim van Wijkbedrijf Goes-Zuid

Bij Wijkbedrijf Goes-Zuid, onderdeel van Incluzio, ligt de zogeheten ‘succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt’ ruim vier keer hoger dan het landelijk gemiddelde van 7%. Maar liefst 32% van de deelnemers stroomt uit met een contract van minimaal zes maanden. Wat is het geheim? Bij het wijkbedrijf geloven ze geloven dat mensen vaak veel meer kunnen dan zij zelf denken. De kern blijkt het aanboren van die kracht. Maatwerk en vertrouwen in mensen en zijn essentieel voor succesvolle re-integratie. Lees meer in het ervaringsrapport:

Werk maken van mensenlevens.