Mensen zonder baan krijgen kans bij Wijkbedrijf Goes

24 mei 2016

opening, goes

Na bijna twee jaar voorbereiden is het Wijkbedrijf Goes-Zuid van start gegaan. Mensen met een uitkering die moeilijk zelfstandig een baan kunnen vinden, kunnen er aan de slag. Ze doen grote en kleine klussen voor mensen en bedrijven in de wijk. Dat bevordert de sociale samenhang in de wijk. Ook wordt het mensen mogelijk gemaakt langer thuis te wonen èn doen mensen met een uitkering ervaring op.

Terugkeer

Wijkbedrijf Goes-Zuid is van start gegaan met 9 wijkbewoners die op zoek zijn naar een baan. Eén van hen is Judith Gerritsen. Ze zit vanaf augustus thuis en zoekt een administratieve functie.  "Het Wijkbedrijf gaat me helpen met de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dat doen ze bijvoorbeeld door coaching." Ze had tot een week geleden nog nooit van het Wijkbedrijf gehoord maar werd daar op geattendeerd door haar werkbegeleider. "Nu gaan we kijken wat er voor mij mogelijk is in de wijk, misschien kan ik mensen helpen met administratief werk." :00 / 00:00   Arbeidsfit
Volgens Clemens de Jager die het Wijkbedrijf Goes-Zuid coördineert is de eerste prioriteit om er te zijn in de wijk. De Jager: "We gaan eerst kijken wie er zijn en vandaar uit kijken wat de kansen en de mogelijkheden zijn. De eerste klussen die de mensen gaan doen in de wijk zijn er om de mensen arbeidsfit te krijgen. Dat kan op allerlei terreinen zijn bijvoorbeeld het doen van boodschappen en administratief werk. Dat zal grotendeels onbetaald zijn. In een later stadium kan dit wellicht regelmatiger en betaald werk worden."

Ambities
De Jager heeft grote ambities: "Ik hoop op 30 tot 40 mensen per jaar, die natuurlijk ook doorstromen naar vast werk. Er zijn nu 700 werkzoekenden die in Goes een uitkering krijgen. Als we daar ieder jaar een aantal van aan een baan helpen, zijn we goed bezig."