De ZorgCentrale.nl neemt Erasmusbrug Zorglijn over

25 januari 2016

Careyn en De ZorgCentrale.nl hebben overeenstemming bereikt over de overname van Erasmusbrug Zorglijn, door De ZorgCentrale.nl. Erasmusbrug Zorglijn is onderdeel van Careyn. Zowel De Zorgcentrale.nl als Erasmusbrug Zorglijn bieden diensten op het gebied van 'zorg op afstand', met name zorgalarmering en 24-uurs bereikbaarheidsdiensten aan verschillende zorgorganisaties in Nederland. Careyn  en De ZorgCentrale.nl, onderdeel van Facilicom, hebben tevens afspraken gemaakt over strategische samenwerking.

De Raad van Bestuur van Careyn is blij met de overname. Sandra Spek, CFO van Careyn: 'De overdracht van Erasmusbrug Zorglijn past in de strategie van Careyn, waarin de focus ligt op het verlenen van zorg en ondersteuning in de wijk en zorgcentra, dichtbij de cliënt. Dankzij de overname en de meerjarige samenwerkingsafspraken is de continuïteit van deze belangrijke diensten gegarandeerd. De cliënten blijven de zorg ontvangen die ze van ons gewend zijn. De overname zorgt ook voor continuïteit van werkgelegenheid. De 60 zorgcentralisten van Erasmusbrug Zorglijn kunnen mee naar De ZorgCentrale.nl.'  

Directeur zorgcentrales Paul Janssen deelt het enthousiasme over het bereikte resultaat: 'Door de overname wordt De ZorgCentrale.nl met 55.000 alarmaansluitingen de grootste zorgcentrale van het land. Schaalvergroting is absoluut noodzakelijk om de vereiste kwaliteit, continuïteit en innovatie te garanderen. Denk bijvoorbeeld aan de verdere ontwikkeling van beeldzorg en leefstijlmonitoring. Persoonlijk visueel contact op afstand is een effectieve manier om de zelfredzaam van de cliënt te versterken en diens gezondheid te monitoren.' Vanaf 1 februari opereert de alarmcentrale van Erasmusbrug Zorglijn vanuit de vestiging van De ZorgCentrale.nl in Schiedam.