De Club Verder Praatlijn

Praatlijn ontvangt honderden telefoontjes 

Dinsdag 8 oktober was de laatste dag van de Week tegen Eenzaamheid.  We kijken terug op een week waarin enorm veel gebeurd is. Met medewerkers uit alle bedrijfsonderdelen van Incluzio zijn we als Club Verder Team Eenzaamheid op allerlei manier aan de slag gegaan.

In een bijzondere samenwerking met De Luisterlijn lanceerde Incluzio speciaal voor de week van 1 tot 8 oktober 2019 het telefoonnummer: 085 007 777 0; de Praatlijn. Mensen die behoefte hebben aan een praatje of een goed gesprek konden daar die week naar bellen. Tijdens deze week werd de telefoon opgenomen door ónze medewerkers! 

Zo’n 100 vrijwilligers van Incluzio en Facilicom Group hebben deze week telefoontjes vanuit drie plekken in Nederland beantwoord en fijne, boeiende en soms best intense gesprekken gevoerd.

Buiten Incluzio sloten veel enthousiaste Facilicom collega’s aan en de inzet van externe partners als Careyn, Stichting Groenhuysen, WOT Schiedam, Parnassia groep en alle andere vrijwilligers was enorm. Met z’n allen is ervoor gezorgd dat maar liefst 23.000 kaarten met het speciale telefoonnummer bij die mensen met de juiste behoeften zijn terecht gekomen.
Daarnaast waren we enorm verrast door SPAR, die de vrijwilligers op alle drie de locaties heeft voorzien van maaltijden en versnaperingen!

Waardevolle gesprekken

Er zijn vele waardevolle gesprekken gevoerd. Lees bijvoorbeeld het interview met vrijwilliger Stefan.

 

Op het gebied van media -aandacht was de aandacht overweldigend. Zo verscheen er een mooi artikel in de Metro, met een oplage van ruim 500.000 exemplaren. In totaal hebben we 1,5 miljoen mensen bereikt om het thema eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Iets waar we met z'n allen heel trots op mogen zijn!

 

En is er aandacht gegeven via de volgende kanalen:

Lees de verhalen in de Verhalenbundel