Gebakjesactie Incluzio Sociale Basis

In diverse wijken van de gemeente Venlo worden activiteiten georganiseerd. Onder het genot van een lunch en muziek vindt in Tegelen een gezellige middag plaats. Tevens is er later in de week een bingomiddag voor de bewoners. Op een andere locatie worden mokken versierd die de deelnemers na afbakken mee naar huis krijgen. Ook wordt er een middag georganiseerd met muzikaal vermaak en hapjes uit verschillende culturen, om zo mensen met elkaar te verbinden. 

Een andere mooie actie is de gebakjesactie. Door het coronavirus en de genomen maatregelen hebben sociale momenten met elkaar veel minder óf zelfs helemaal niet plaats gevonden. Nu krijgen bewoners de kans om bij iemand die bezoek zeer kan waarderen een bezoekje af te leggen met twee gratis gebakjes.

Expositie tegen Eenzaamheid in Leiden

Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid wordt er bij Incluzio Leiden (locatie Nieuwstraat) een expositie georganiseerd waarin werk te bewonderen is kunstenares 'Merel'. Zij heeft veel van haar werk gemaakt tijdens perioden van eenzaamheid en hoopt andere mensen te kunnen inspireren. "Art is healing", zegt ze zelf. Tijdens de openingstijden van de expositie is de kunstenares zelf aanwezig om meer te vertellen over haar werk.
Daarnaast is er op donderdag 7 oktober een workshop 'Drawing The Loneliness Away' waarbij de kunstenares deelnemers leert om tekenen te gebruiken als middel om zich beter te voelen.
Verder zijn er in de Week tegen eenzaamheid in alle Huizen van de Buurt in Leiden extra activiteiten gepland. Denk aan voetbalactiviteiten voor jongeren, koffie-inloopmomenten en diverse wandelingen. Het totaaloverzicht staat hier. Volg de Facebook pagina waarop er dagelijks vlogs en stories geplaatst worden met een verslag van de activiteiten van deze week.

Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht

Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht organiseert Buurtkoffies om buurtbewoners elkaar te laten ontmoeten, eenzaamheid te bestrijden, problemen te achterhalen en hulp te bieden. Kortom, om oog te hebben voor elkaar. Zo dragen ze bij aan het uitbreiden van sociale contacten, versterken van de onderlinge betrokkenheid in de buurt en door de Buurtkoffie kunnen hulpverleners op een laagdrempelig manier preventief hulp verlenen.

Coalitie tegen eenzaamheid Leiderdorp

Samen met de partners uit de Coalitie tegen eenzaamheid Leiderdorp organiseert Incluzio Leiderdorp verschillende activiteiten in de Week tegen eenzaamheid. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten bij een van de sportclubgebouwen in Leiderdorp voor een gesprek en een kop koffie.

Tijdens de georganiseerde fietstochten of wandelingen kunnen inwoners elkaar ongedwongen leren kennen. 

Andere activiteiten in Leiderdorp die speciaal voor deze week gepland staan, zijn:

- Een lezing en presentatie over de geschiedenis van Leiderdorp
- Koffie inloop met Swingo/spelletjes
- De langste eettafel
- Kookgroep voor alleengaanden
- Eet mee-avond

Meer weten? Kijk op mijnleiderdorp.nl

Online lezing ‘Omgaan met eenzaamheid’

In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. In de gemeente Rheden organiseren Incluzio en Pro Persona een online bijeenkomst over het ervaren van eenzaamheid.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
- Wat is eenzaamheid en wat zijn oorzaken
- Hoe kijk je anders naar jezelf en naar anderen
- Hoe ga je contacten aan en hoe onderhoud je die
- Het stellen van doelen

Meer informatie over deze lezing is beschikbaar via preventie@propersona.nl


Social Friday

Speciaal voor jongeren organiseren verschillende onderdelen van Incluzio zoals wmo radar en Incluzio Rheden op 1 oktober Social Friday. Voor jongeren die op zoek zijn naar leuk contact met andere jongeren en zin hebben in een gezellige en sociale boost, is op socialfriday.nl te vinden welke activiteiten waar georganiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een pub quiz, een game night of een avond die in het teken staat van chain reaction. Neem snel een kijkje en laat je inspireren!

Sociaal Wijkteams Zaanstad

De Sociaal Wijkteams Zaanstad sluiten aan bij verschillende kleinschalige buurtinitiatieven, waaronder de Uitsmijterij. Wijkbewoners kunnen dan in de Bullekerk genieten van een uitsmijter met wat drinken tegen een klein bedrag. Speciaal voor de Week tegen eenzaamheid nodigen we alle buurtbewoners uit om samen met elkaar een uitsmijter te eten op kosten van het Sociaal Wijkteam.