Lokale initiatieven 2019

Kom van de bank af

Om te laten zien wat Incluzio Leiderdorp doet ‘tegen eenzaamheid’ is de campagne #elkeweektegeneenzaamheid ontwikkeld. Via de onderstaande links kom je bij de activiteiten die zij organiseren voor zowel ouderen als jongeren.

Langste eettafel

Incluzio Leiderdorp heeft op 1 oktober bewoners uitgenodigd voor 'de langste eettafel' in De Winkelhof. Bekijk het filmpje van deze geslaagde middag.

Tomatenplantje

Eenzame ouderen in de Puppillenbuurt in het Nieuwe Westen worden op 2 oktober bezocht en krijgen een tomatenplantje.


Tafelvoetbalspel

Voor alle leerlingen op de hoofdvestiging van het Albeda in Rotterdam in de week van 1 tot en met 8 oktober wordt er door WMO Radar een tafelvoetbalspel in de hal beschikbaar gesteld.

Kaarten maken

In het Huis van de Wijk in Rotterdam Overschie worden op 3 oktober kaarten gemaakt samen met ouderen en WMO Radar.

Sportmaatje

De sportverenigingen in Leiderdorp en Incluzio Leiderdorp hebben van 27 september tot 6 oktober de actie 'Bring a Friend' in het leven geroepen. In deze week mag er gratis een sportmaatje mee naar jouw favoriete sportavond.

Bloemstukjes

Op 3 oktober worden er door vrijwilligers van WMO Radar in de Laurens de Schans in Rotterdam Delfshaven, bloemstukjes gemaakt en uitgedeeld aan de inwoners die niet in staat zijn hun bed uit te komen.

Cultureel programma

Ouderen uit Rotterdam Centrum krijgen een gevarieerd cultureel programma aangeboden door WMO Radar in bioscoop KINO op 3 oktober.


Samen een hapje eten

Ouderen uit de Rotterdamse wijk Delfshaven gaan op vrijdag 4 oktober gezellig met WMO Radar en elkaar een hapje eten.


Lustrumlunch

Op 30 september vindt er in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam een lustrumlunch plaats met de Rotterdamse coalitie en ongeveer 150/200 ouderen.

Optreden

In de Rotterdamse wijk Overschie krijgen de ouderen van WMO Radar een optreden aangeboden in het Huis van de Wijk.

Thee doosjes

Alle clienten van Incluzio Hollands Kroon krijgen een theedoosje met theezakjes. Want thee drinken doe je samen!

Samen eten in Resto van Harte in Venlo

Van jong tot oud, met verschillende religies en achtergronden zijn de hele week welkom in Resto van Harte in Venlo. Op deze manier worden mensen met elkaar in verbinding gebracht.

Verjaardagsfeest

Ouderen in de Rotterdamse wijk Delfshaven die zich af en toe alleen voelen, hebben van WMO Radar een uitnodiging gekregen voor een (collectief) verjaardagsfeestje.

Koffie met lekkers

Bewoners van stadsdriehoek Rotterdam krijgen op 3 oktober een gezellige koffie ochtend met wat lekkers erbij, aangeboden door WMO Radar.

Lunch Albert Heijn

Eenzame ouderen rondom het Mathenesserplein in Rotterdam krijgen een lunch in de Albert Heijn aangeboden.

Bingo en hightea

Op 8 oktober bieden studenten van de horecavakschool in Rotterdam en WMO Radar, bewoners van het complex op de Hondiusstraat een high tea aan. Op deze manier is er een uitwisseling tussen jong en oud. Tijdens de High Tea wordt er gezamelijk bingo gespeeld.

Pannenkoeken bakken

Spelletjes doen en pannenkoen bakken met de bewoners van woonzorggroep Samen en Hollands Kroon regio Zuid.

Initiatief aanmelden

Heb jij ook een leuk initiatief wat je hier wilt delen? Laat het ons weten!

clubverder@incluzio.nl