Sociale Wijkteams

wijkteams, buurtteams, sociale wijkteams, Wmo, Jeugdzorg, huishoudelijke ondersteuning, specialistische zorg, sociale buurtteams, sociale basiszorg, voorliggende voorzieningen

Ondersteuning die mensen verder brengt in hun leven. Dat biedt Incluzio via het sociale wijkteam. Onze professionele medewerkers ondersteunen mensen bij tal van vragen. Bijvoorbeeld op het gebied van inkomen, wonen, werk, echtscheiding, verslaving, eenzaamheid en opvoeden. Wij kiezen daarbij voor een ‘radicaal integrale’ aanpak. We kijken naar het hele plaatje en bieden hulp op maat. Zo krijgen onze klanten perspectief.

We gaan niet uit van het aanbod, maar van de behoeften van onze klanten. We zoeken samen met hen naar een oplossing die werkt en perspectief biedt om weer verder te kunnen. Is er hulp nodig in het huishouden? Is er sprake van eenzaamheid? Hoe gaat het met de kinderen? De wijkteammedewerkers kijken naar het hele plaatje, want een probleem komt meestal niet alleen. We bieden hulp op maat en schakelen zo nodig huishoudelijke ondersteuning of gespecialiseerde hulp in. We betrekken het sociale netwerk en kijken naar de voorzieningen in de wijk. En zelf houden we een vinger aan de pols. 


Buurtteams Utrecht

Buurtteamorganisatie Sociaal levert hoogwaardige sociale basiszorg (Wmo) aan alle Utrechters die dat nodig hebben. Bij de 18 buurtteams, verspreid over de stad, kunnen zij terecht met vragen over zorg en ondersteuning.


Incluzio Hollands Kroon

De wijkteams van Incluzio Hollands Kroon verzorgen alle taken in het kader van de Jeugdzorg, Wmo en de voor iedereen toegankelijke basisvoorzieningen (de voorliggende voorzieningen).  De vier wijkteams zorgen voor toeleiding naar specialistische zorg, maar bieden ook ambulante begeleiding aan.

WMO Radar

WMO Radar detacheert in Rotterdam professionals die deskundig zijn op het gebied van jongerencoaching en ambulante ondersteuning van volwassenen aan de wijkteams. 

Incluzio Zaanstad

Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle inwoners van Zaanstad Noord en Midden Oost terecht bij de sociale wijkteams van Incluzio Zaanstad. Zij bieden net dat beetje extra ondersteuning zodat bewoners zelf weer verder kunnen.

Incluzio Leiderdorp is verantwoordelijk voor de sociale wijkteams in Leiderdorp. Van sociale ondersteuning, zoals schuldhulpverlening en sportcoach tot zorg.

Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle inwoners bij  Incluzio Leiderdorp terecht voor sociale basisondersteuning. Iedere inwoner kan terecht met een ondersteuningsvraag. Ook zijn we verantwoordelijk voor de welzijnsactiviteiten en sluiten daarbij aan bij bestaande initiatieven.