Sociale Wijkteams

wijkteams, buurtteams, sociale wijkteams, Wmo, Jeugdzorg, huishoudelijke ondersteuning, specialistische zorg, sociale buurtteams, sociale basiszorg, voorliggende voorzieningen

Ondersteuning die mensen verder brengt in hun leven. Dat biedt Incluzio via het sociale wijkteam. Onze professionele medewerkers ondersteunen mensen bij tal van vragen. Bijvoorbeeld op het gebied van inkomen, wonen, werk, echtscheiding, verslaving, eenzaamheid en opvoeden. Wij kiezen daarbij voor een ‘radicaal integrale’ aanpak. We kijken naar het hele plaatje en bieden hulp op maat. Zo krijgen onze klanten perspectief.

We gaan niet uit van het aanbod, maar van de behoeften van onze klanten. We zoeken samen met hen naar een oplossing die werkt en perspectief biedt om weer verder te kunnen. Is er hulp nodig in het huishouden? Is er sprake van eenzaamheid? Hoe gaat het met de kinderen? De wijkteammedewerkers kijken naar het hele plaatje, want een probleem komt meestal niet alleen. We bieden hulp op maat en schakelen zo nodig huishoudelijke ondersteuning of gespecialiseerde hulp in. We betrekken het sociale netwerk en kijken naar de voorzieningen in de wijk. En zelf houden we een vinger aan de pols. 


Buurtteams Utrecht

Buurtteamorganisatie Sociaal levert hoogwaardige sociale basiszorg (Wmo) aan alle Utrechters die dat nodig hebben. Bij de 18 buurtteams, verspreid over de stad, kunnen zij terecht met vragen over zorg en ondersteuning.


Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Buurtteams Volwassenen Nijmegen is er voor iedereen met een hulpvraag in Nijmegen tussen de 18 en 65 jaar zonder thuiswonende kinderen. Soms spelen er verschillende grote problemen naast en door elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, werk, relatieproblemen of je (psychische) gezondheid. Genoeg redenen waarom het even niet lekker loopt in je leven. Dan kun je terecht bij een van de buurtteams.

Incluzio Hollands Kroon

De wijkteams van Incluzio Hollands Kroon verzorgen alle taken in het kader van de Jeugdzorg, Wmo en de voor iedereen toegankelijke basisvoorzieningen (de voorliggende voorzieningen).  De vier wijkteams zorgen voor toeleiding naar specialistische zorg, maar bieden ook ambulante begeleiding aan.

Incluzio Leiden

Incluzio Leiden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elke buurt een betere buurt. Wij geloven in de kracht van inwoners. Dat is waar wij voor staan!

Incluzio Leiderdorp is verantwoordelijk voor de sociale wijkteams in Leiderdorp. Van sociale ondersteuning, zoals schuldhulpverlening en sportcoach tot zorg.

Sinds januari 2019 kunnen alle inwoners bij  Incluzio Leiderdorp terecht voor sociale basisondersteuning. Iedere inwoner kan terecht met een ondersteuningsvraag. Ook zijn we verantwoordelijk voor de welzijnsactiviteiten en sluiten daarbij aan bij bestaande initiatieven.

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Wij geloven in de kracht van inwoners. Dat is waar wij voor staan! Iedereen doet mee in onze samenleving. Ook als dat betekent dat je af en toe een extra steuntje in de rug kunt gebruiken. Voor heel veel vragen staat ons team voor u klaar. Bijvoorbeeld vragen op het gebied van zorg en welzijn, gezondheid, financiën, werk, jeugd en gezin.

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Voor heel veel vragen staat ons team voor u klaar. Bijvoorbeeld vragen op het gebied van zorg en welzijn, gezondheid, financiën, werk, jeugd en gezin.

Incluzio Zaanstad

Sinds januari 2019 kunnen alle inwoners van Zaanstad Noord en Midden Oost terecht bij de sociale wijkteams van Incluzio Zaanstad. Zij bieden net dat beetje extra ondersteuning zodat bewoners zelf weer verder kunnen.

Stadsteam backup

Sinds januari 2021 biedt Stadsteam Back Up hoogwaardige basiszorg (ondersteuning op verschillende leefgebieden), aan mensen die (bijna) dakloos zijn in de regio Utrecht. Dat doen we met twee teams die nauw met elkaar samenwerken, ieder vanuit hun eigen locatie: één gericht op jongvolwassenen (18-27 jaar) en één gericht op volwassenen. Stadsteam Back Up is onderdeel van Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht.

TIM Stichtse Vecht biedt passende jeugdzorg en Wmo ondersteuning voor de inwoners van gemeente Stichtse Vecht. TIM Stichtse Vecht is hét centrale aanspreekpunt voor alle hulpvragen. Met onze wijkteams zijn we altijd dichtbij en zoeken we samen met de inwoners en de juiste professionals naar passende hulp.

WMO Radar

Wmo radar detacheert in Rotterdam professionals die deskundig zijn op het gebied van jongerencoaching en ambulante ondersteuning van volwassenen aan de wijkteams.